luni, 13 iunie 2011

Fericirea nu e ceea ce pare



Cum iti masori fericirea tu? Te raportezi la viata celorlalti sau la reusitele lor, sau reusesti sa treci peste impresiile lor si sa iti sustii fericirea asa cum ar trebui -marunta sau mai mare? Invata cum sa te bucuri de ea!
Unul din cele mai frumoase citate intalnite in ultima vreme a fost acesta:Viata nu inseamna sa stai si sa astepti ca furtuna sa treaca. Inseamna sa inveti sa dansezi in ploaie!
Ne-am obisnuit sa ne masuram fericirea si nefericirea in ochii celorlalti si prin propria lor experienta. Ne-am obisnuit sa asteptam ca 1000 si una componente ale vietii noastre sa fie puse exact in locurile in care ar trebui: sa fie insemnate toate lucrurile de pe lista, incepand cu o casa mare, un salariu bun, un sot, cativa copii, vacante in strainatate,lux. Am ajuns sa credem ca nu putem fi fericiti decat in momentul in care toate lucrurile de pe lista sunt bifate. Am mers chiar si mai departe, in goana noastra dupa fericirea "suprema", lasandu-i pe cei din jur sa ne dicteze felul in care simtim si sa ne stinga momentele de fericire. Ne-am lasat, astfel, convinsi ca am fi mai fericiti daca am indeplini cel putin un alt criteriu de pe lista celorlalti,ascultand doar de impresiile lor,dandu-le crezare. 
Adevarul –cel pe care il cred si sustin, este ca nu trebuie sa lasam nicio persoana sa ne spuna ca nu detinem toate ingredientele pentru a ne simti fericiti, pentru ca nimeni altcineva in afara propriei noastre persoane nu poate sti care sunt lucrurile care ne fac fericiti,care ne fac sa avem o stare de plutire,sa simtim ca traim.Viata chiar e suprema. 


Cum pot deveni fericit?
Nu se pune problema ca nu ne-am dori sa fim fericiti, doar ca…nu prea stim cum sa facem asta. Si, se vede treaba, suntem mult mai talentati la inventarea miilor de lucruri care ne impiedica sa fim fericiti, decat la a cauta sau descoperi lucrurile care ne fac fericiti,care ne fac pe deplin multumiti.
M-am informat si ..
Un specialist in dezvoltare personala spunea, intr-una din cartile sale, un lucru pe care la acel moment l-am considerat relativ ironic: "Fericirea este alegerea fiecaruia". Departe de a mai vedea cinismul acestor cuvinte, acum cred in ele. Cum de nu ajungem sa fim fericiti? 

Pai, e foarte simplu, nu stim ce ne face fericiti,ne pasa doar de parerile altora,lasandu-ne influentati de toate ironiile spuse in jur.
NU vrei sa incetezi cu astea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu