duminică, 12 iunie 2011

Dupa 4 ... 8 ani

Iata ca au trecut anii .. parca mai ieri eram in clasa I , fascinati de grandiosul Abecedar,incantati sau nu de meleagurile matematicii,de doamna invatatoare ,de cornul si laptele de la Minister..toate acestea si inca pe atatea au trecut..
Recreatiile parca nesfarsite,temele la romana legate de bastonase,liniute,calculele la matematica,joaca cu plastilina,echipamentul de sport,ratele si vanatorii,inghetata..
Atatea au trecut,atatea numai vin inapoi..
Trec acum pe langa scoala,scoala batrana,care m-a suportat 8 ani,care a suportat atatea generatii,si care inca mai suporta,si parca zidurile ei pagane si geamurile nevopsite,mai duc o generatie,si inca una,inca una..
Si la fiecare 4 ani,se desparte de cate o generatie,parca cu o durere mai mare in suflet,parca mai apasatoare..mai dureroasa..
Fiecare sala de clasa,sala de sport,sala de resurse,laboratoarele,coridoarele,au fost atinse de noi,copii de odinioara,de-o schioapa,stirbi,cuminti si totusi atat de galagiosi care s-au transformat in cativa ani cat intr-o mie, cu trasaturi mult mai accentuate,vocabular mai "matur", gesturi ...
Toate astea trec..Schimbarea insa ramane baza.Unde ai crescut? Cine te-a invatat sa mergi prin societate? Sa te comporti? Sa vorbesti? Sa te descurci?
Scoala..cea pe care o injuri atat,si la fiecare sfarsit de an,la fiecare sfarsit de capitol de 4 ani,plangi in pumni,de teama unui nou inceput,de nevoia de a mai simti anumite amintiri .
Ne autocontrazicem.
Vrem sa se termine scoala,dar la sfarsit ne tinem cu dintii de garduri sa nu ne i-a liceul pe sus..sa nu ne i-a necunoscutul pe sus..
Ne e mult mai simplu unde ne-am invatat; cu nebunii nostrii de colegi,chiar si cu cei mai stupizi..te intreb..la liceu de cine iti mai bati joc? O sa iti fie dor si de aia pe care ii urasti acum.
Asa ca ,inainte sa faci o precizare urata la adresa scolii tale,gandeste'te.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu